Fakó rétihéja (Circus macrourus)
Cím: Fakó rétihéja (Circus macrourus)
Szerző: Szentes Lajos
Helyszín:
Készítés időpontja: 2015.09.25
Feltöltés időpontja: 2015.12.16 22:59:38
( 0 )
( 1 )
458

Az Eurázsiai puszták fészkelője a Fekete-tengertől Mongóliáig. A nyílt, füves területeken, ezek helyén létesített mezőgazdasági területeken, félsivatagokban költ. Fészkét növényi anyagokból a földre építi. Fészekalja 3-6 tojásból áll. A fiókák 28-30 nap alatt kelnek ki, további 35-40 napig a fészekben maradnak, ahol a tojó eteti őket, a hím által fogott zsákmánnyal. Főleg rágcsálókat, madárfiókákat, hüllőket ejt el, ahol sok a sáska, ott jelentős mértékben azt is fogyaszthat. Vadászati módja a rokon fajokhoz hasonló, a nyílt területek felett alacsonyan siklik, és a megpillantott zsákmányra rávág.

Oldalak: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24 
Keres