Hibernáló közönséges denevér (Myotis myotis) kolónia
Cím: Hibernáló közönséges denevér (Myotis myotis) kolónia
Szerző: Szentes Lajos
Helyszín:
Készítés időpontja: 2013.11.25
Feltöltés időpontja: 2013.11.25 21:09:44
( 0 )
( 0 )
77

Több száz egyedet számláló szülőkolóniái megtalálhatóak úgy épületekben, mint barlangokban, és bányavágatokban. A hibernációs periódust barlangokban tölti, ahol akár több ezres egyedszámú kolóniát is képezhet. Vadászterületei elsősorban erdők közelében levő nyílt területek, ahol akadály nélkül tud a talajon landolni. Zsákmányát nem röptében, hanem a talajon szerzi meg. Táplálékát túlnyomórészt nagyobb futóbogarak, százlábúak és pókok teszik ki, azonban ez szezonálisan változhat, más forrásokkal kiegészülve. Középtávú vándorló (átlagosan 50-100 km), a legnagyobb megtett táv 436 km. A faj átlagéletkora 2.7-4.9 év, a legmagasabb feljegyzett életkor 25 év.

Oldalak: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35 
Keres