Fenyőpinty (Fringilla montifringilla)
Cím: Fenyőpinty (Fringilla montifringilla)
Szerző: Szentes Lajos
Helyszín:
Készítés időpontja: 2013.01.26
Feltöltés időpontja: 2013.11.29 21:40:05
( 0 )
( 0 )
90

Testhossza 14 centiméter, szárnyfesztávolsága 25-26 centiméter, testtömege 17-30 gramm. Feje szürkéskék, melle narancssárga. Fiókanevelés idején főleg rovarokkal táplálkozik, azon kívül inkább bogyókat és magokat eszik. Európa és Ázsia északi részén Skandináviától, Kamcsatka-félszigeten keresztül Alaszkáig fészkel. Ősszel Észak-Afrikába, Pakisztánba, Kínába, Indiába és az Amerikai Egyesült Államokba vonul. Tűlevelű erdőkben, tajgai nyír ligeterdőkben és folyóparti fűzesekben található. Fészkét növényi anyagokból fára építi és tollakkal béleli ki. Fészekalja 4-9 tojásból áll, melyen a tojó kotlik 14 napig, a kikelés után a hím is közreműködik a fiókák táplálásában.

Bővebben itt

Oldalak: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35 
Keres