Fenyőpinty (Fringilla montifringilla)
Cím: Fenyőpinty (Fringilla montifringilla)
Szerző: Szentes Lajos
Helyszín:
Készítés időpontja: 2012.12.25
Feltöltés időpontja: 2013.12.01 23:34:48
( 0 )
( 0 )
126

Hossza 14-16cm. Skandinávia hegyvidéki nyírerdőinek gyakori fészkelője, a sűrű, magas állományokból hiányzik, kedveli a ritkásabb, kevés lombhullató fával elegyes fenyveseket is. Vonuló Közép- és Dél-Európában tölti a telet, de ha enyhe a tél, akkor Dél-Skandinaviában is nagy számban áttelelnek. A magok mellett nyáron rovarokat is fogyaszt, télen inkább magvakat pl. bükkmakkot.

Bővebben itt: Lars Svensson: Madár-határozó

Oldalak: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35 
Keres