Fenyőpinty (Fringilla montifringilla)
Cím: Fenyőpinty (Fringilla montifringilla)
Szerző: Szentes Lajos
Helyszín:
Készítés időpontja: 2012.12.25
Feltöltés időpontja: 2013.12.01 23:34:48
( 0 )
( 0 )
148

Hossza 14-16cm. Skandinávia hegyvidéki nyírerdőinek gyakori fészkelője, a sűrű, magas állományokból hiányzik, kedveli a ritkásabb, kevés lombhullató fával elegyes fenyveseket is. Vonuló Közép- és Dél-Európában tölti a telet, de ha enyhe a tél, akkor Dél-Skandinaviában is nagy számban áttelelnek. A magok mellett nyáron rovarokat is fogyaszt, télen inkább magvakat pl. bükkmakkot.

Bővebben itt: Lars Svensson: Madár-határozó

Keres