Fekete gólya
Cím: Fekete gólya
Szerző: Hangyasuli: Itt a tél
Helyszín: Magyarhermány
Készítés időpontja: 2016.03.01
Feltöltés időpontja: 2016.03.01 09:03:25
( 0 )
( 4 )
726

 

Csapat neve: Fekete gólya
Versenyzők: Dimény Tamás, Baló Sándor
Település: Magyarhermány
Napló
A madáretetőm január végére készült el. Kiakasztottam a házunk előtt álló díszfára és türelmetlenül vártam a vendégek érkezését.
Sajnálattal vettem észre, hogy a madarak egy heti megfigyelés után sem közelítették meg a madáretetőt.
Nem sokáig kellett gondolkodnom, hiszen hamar rájöttem, hogy mi az oka: az udvaron szaladgáló macska és kutyák nem engedték közel a várva várt vendégeket.
Ekkor fogtam a madáretetőt és hátravittem a kertbe. A konyhánk ablakán keresztül figyeltem a kertet. Már első nap megérkeztek a madarak. A legelső vendég egy barázdabillegető volt, aki boldogan körül röpködtek az etetőt és szaporán csipegette a sok-sok magvat.
Aztán folyamatosan röpködtek a verebek, cinegék, vörösbegyek, s mind a mai napig érkeznek, van amikor csak ugrálnak az etetőben vagy a tetején és csipegetés nélkül továbbrepülnek, ilyenkor biztos nem éhesek, hiszen az idei rövid és „meleg" télben egyebet is találtak maguknak. Az idő kedvezett nekik.
Oldalak: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35 
Hangyasuli: Itt a tél

 

 

Sziasztok.

Először is köszönjük, hogy jelentkeztek a versenyre. Az első forduló eredményei, illetve egy kis összefoglaló itt elolvasható: http://zoldszekely.ro/hu/ud/423/lezarult-a-hangyasuli-itt-a-tel-elnevezesu-vetelkedo-elso-forduloja

 

A második fordulóval kapcsolatosan szeretnénk megosztani néhány fontos információt, hogy továbbra is átlátható legyen a pontozás:

 • összesen 60 pontot lehet kapni, a következő felosztásban:

  • 15 pont a madáretető elkészítése (erről fénykép küldése)

  • 1-20 pont a megfigyelési napló vezetése. Ezt folyamatosan lehet beküldeni az info@zoldszekely.ro email címre és a fényképek alatt megjelentetjük ezeket. A megfigyelések tartalmazhatják, hogy mivel etettetek, milyen tapasztalatotok volt az etetések során, milyen madarak látogatták meg az etetőt stb. Fontos, hogy kitűnjön, hogy a madarak használják is az elkészített etetőt.

  • 25 pont közönség szavazat. A beküldött fényképeket feltöltöttük az egyesület fotoblogjára (www.fotoblog.zoldszekely.ro). A program végéig (március 4) itt lehet szavazni, kedvelni a képeket és a leadott szavazatok szerint fog megoszlani a 25 pont. Pontosabban a maximális szavazatszám osztódik 10-el. Mivel csapatonként több fénykép is felkerül minden csapat esetében egy, a legtöbb szavazatot kapott kép lesz figyelembe véve. Szavazni lehet: Facebook segítségével, a fénykép alatti kék ikonra kattintva (az itt szereplő számok lesznek megszámolva a verseny végével), illetve a zöld tetszik gombra kattintva. Ez a két szám kerül összeadásra a pontszám meghatározásánál.

 

Egyéb:

 • Kaptunk képeket nyomtatott formában is, de mivel azokat rossz minőségben tudnánk digitalizálni, megkérjük azokat akik így küldték, hogy küldjék el emailon is.

 • Az egyesület folyamatosan fog képeket közzétenni a csíkszeredai központi parkban kihelyezett madáretetővel kapcsolatosan, ötleteket, információkat osztva meg, ugyanakkor bemutatjuk az itt előforduló madárfajokat is.

 • A feltett fényképek megtekinthetőek a fotoblogon: a felső menüben ki kell választani a Pályázatok-at, azon belül az Hangyasuli: Itt a tél kategóriát.

 • Itt megtekinthető egy összeállítás a téli madáretetésről: http://zoldszekely.ro/hu/htd/1/ érdemes elolvasni, hasznos információkat kaphattok arra, hogy hogyan kell kinézzen egy etető, milyen fajok milyen táplálékot kedvelnek.

 • Mivel folyamatosan lehet még jelentkezni a versenyre (mínusz pont levonásával) még nem osztjuk meg az első forduló eredményeit, de mivel a tanulás, a megismerés a lényeg a verseny végéig az is megosztásra kerül.

 • Ha bármilyen kérdés van a 0742-125368-as telefonon, vagy az info@zoldszekely.ro email címen lehet feltenni.

Keres