Medvetalpasok
Cím: Medvetalpasok
Szerző: Hangyasuli: Itt a tél
Helyszín: Sepsikőröspatak
Készítés időpontja: 2015.12.11
Feltöltés időpontja: 2015.12.11 21:45:30
( 17 )
( 103 )
513

Csapat neve: Medvetalpasok

Versenyzők: Bálint László, Tóth Botond

Település: Sepsikőröspatak

Iskola: Kálnoky Ludmilla Általános Iskola

 

 

Napló

Folyamatos volt januárban és februárban is az etetés és a megfigyelés. Újabb fajok nem keresték fel etetőnket.

A vakációban sem feledkeztünk meg a madarakról.

Rövid, gyenge telünk volt, ami kedvezett nekünk is és az állatoknak is, hiszen nem állt fel az a veszély, hogy a hideg miatt elpusztuljanak

Már érkezik a tavasz és ezért egyre jobban csökken a fajok száma az etetőnél.

Február 24.én, Iskolánk udvarán megjelent a seregély és kinyílott a hóvirág,a tőzike és az aranysáfrány.

2016.01.11.

Elmúlt karácsony, megérkezett az új év és megkezdődött az iskola. Lassan vége a télnek és sehol egy kevés hó. Barátcinegéket és házi verebet figyeltük meg.

2016.01.06.

A vakáció utolsó hetén a mi csapatunk látta el a madarakat valamint figyelte meg a fajokat. A szokásos madáreledelt adtuk nekik. Széncinegéket figyeltünk meg.


2015.12.30.

A vakáció második hete, ugyancsak szerdai délelőtt 10 óra. Ma egy másik csapat etetett madarat, gyümölcsöt es madarak által kedvelt magvakkal töltötték fel az etetőt.

2015.12.23.

Ez a nap már a vakáció első hetének szerdája. Minden etetőbe madáreledelt raktunk: almát és diót helyeztünk ki. Ezt a napot madárkarácsonynak neveztük.
Széncinegét valamint mezei verebet figyeltünk meg.

2015.12.15
Reggel 9:30-kor -6oC-os, zúzmarás időben 5 perc alatt házi verebeket, barátcinegéket, széncinegét és erdei pintyet figyeltünk meg.

2015.12.09
Mai megfigyelésünkön reggel 8:20-kor 1oC-os hidegben négy madárfajt figyeltünk meg. Ezek az alábbiak: szajkó, széncinege, barátcinege, erdei pinty.

2015.11.29.
Kihelyeztük az elkészült madáretetőket. Ettől a perctől fogva minden reggel rendszeresen etetjük őket.

2015.szept.-okt.
Ebben a két hónapban, elkezdtük a dió gyűjtést az iskolánk udvarán levő fákról, megvásároltuk a magvakat és madáretetőt készítettünk.

Oldalak: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35 
Hangyasuli: Itt a tél

 

 

Sziasztok.

Először is köszönjük, hogy jelentkeztek a versenyre. Az első forduló eredményei, illetve egy kis összefoglaló itt elolvasható: http://zoldszekely.ro/hu/ud/423/lezarult-a-hangyasuli-itt-a-tel-elnevezesu-vetelkedo-elso-forduloja

 

A második fordulóval kapcsolatosan szeretnénk megosztani néhány fontos információt, hogy továbbra is átlátható legyen a pontozás:

 • összesen 60 pontot lehet kapni, a következő felosztásban:

  • 15 pont a madáretető elkészítése (erről fénykép küldése)

  • 1-20 pont a megfigyelési napló vezetése. Ezt folyamatosan lehet beküldeni az info@zoldszekely.ro email címre és a fényképek alatt megjelentetjük ezeket. A megfigyelések tartalmazhatják, hogy mivel etettetek, milyen tapasztalatotok volt az etetések során, milyen madarak látogatták meg az etetőt stb. Fontos, hogy kitűnjön, hogy a madarak használják is az elkészített etetőt.

  • 25 pont közönség szavazat. A beküldött fényképeket feltöltöttük az egyesület fotoblogjára (www.fotoblog.zoldszekely.ro). A program végéig (március 4) itt lehet szavazni, kedvelni a képeket és a leadott szavazatok szerint fog megoszlani a 25 pont. Pontosabban a maximális szavazatszám osztódik 10-el. Mivel csapatonként több fénykép is felkerül minden csapat esetében egy, a legtöbb szavazatot kapott kép lesz figyelembe véve. Szavazni lehet: Facebook segítségével, a fénykép alatti kék ikonra kattintva (az itt szereplő számok lesznek megszámolva a verseny végével), illetve a zöld tetszik gombra kattintva. Ez a két szám kerül összeadásra a pontszám meghatározásánál.

 

Egyéb:

 • Kaptunk képeket nyomtatott formában is, de mivel azokat rossz minőségben tudnánk digitalizálni, megkérjük azokat akik így küldték, hogy küldjék el emailon is.

 • Az egyesület folyamatosan fog képeket közzétenni a csíkszeredai központi parkban kihelyezett madáretetővel kapcsolatosan, ötleteket, információkat osztva meg, ugyanakkor bemutatjuk az itt előforduló madárfajokat is.

 • A feltett fényképek megtekinthetőek a fotoblogon: a felső menüben ki kell választani a Pályázatok-at, azon belül az Hangyasuli: Itt a tél kategóriát.

 • Itt megtekinthető egy összeállítás a téli madáretetésről: http://zoldszekely.ro/hu/htd/1/ érdemes elolvasni, hasznos információkat kaphattok arra, hogy hogyan kell kinézzen egy etető, milyen fajok milyen táplálékot kedvelnek.

 • Mivel folyamatosan lehet még jelentkezni a versenyre (mínusz pont levonásával) még nem osztjuk meg az első forduló eredményeit, de mivel a tanulás, a megismerés a lényeg a verseny végéig az is megosztásra kerül.

 • Ha bármilyen kérdés van a 0742-125368-as telefonon, vagy az info@zoldszekely.ro email címen lehet feltenni.

Keres