Boglárka
Cím: Boglárka
Szerző: Hangyasuli: Itt a tél
Helyszín: Szováta
Készítés időpontja: 2015.12.30
Feltöltés időpontja: 2016.01.05 08:44:18
( 24 )
( 242 )
919

Csapat neve: Boglárka

Versenyzők: Fülöp Boglárka, Kiss Boglárka

Település: Szováta

Iskola: S. Illyés Lajos Általános Iskola

 

Napló:

2016. 01. 04.

A madáretető fából készült, teteje nád. Magvakat: napraforgót, búzát helyeztünk ki, kis zsírba gyümölcsöket gyúrtunk, egy műanyag zsákba tettük ki.

2016.01.07.

Csurimadár és szajkó meglátogatta a madáretetőt és a gyümölcsből kóstolgatott.  

 2016.01.15.

Ezen a héten a megszokott madarak mellett, egy különös vendéget is megfigyelhettünk, aki nem volt más, mint egy bagoly. Az etetőből rendszeresen fogyasztanak a madarak, még több madár idecsalogatásáért kölest és felfűzött dióbelet helyeztünk ki.

 2016.01.21.

A napokban sok hó hullott, emiatt többször is le kellett tiszttani a madáretetőt. Baglyunkat is sikerült lencsevégre kapni, a közeli lefödés alatt. A hó miatt a madarak nem találtak máshol eleséget ezért a madáretető közelében kerestek ennivalót, itt sikerült lefényképezni.Oldalak: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35 
Hangyasuli: Itt a tél

 

 

Sziasztok.

Először is köszönjük, hogy jelentkeztek a versenyre. Az első forduló eredményei, illetve egy kis összefoglaló itt elolvasható: http://zoldszekely.ro/hu/ud/423/lezarult-a-hangyasuli-itt-a-tel-elnevezesu-vetelkedo-elso-forduloja

 

A második fordulóval kapcsolatosan szeretnénk megosztani néhány fontos információt, hogy továbbra is átlátható legyen a pontozás:

 • összesen 60 pontot lehet kapni, a következő felosztásban:

  • 15 pont a madáretető elkészítése (erről fénykép küldése)

  • 1-20 pont a megfigyelési napló vezetése. Ezt folyamatosan lehet beküldeni az info@zoldszekely.ro email címre és a fényképek alatt megjelentetjük ezeket. A megfigyelések tartalmazhatják, hogy mivel etettetek, milyen tapasztalatotok volt az etetések során, milyen madarak látogatták meg az etetőt stb. Fontos, hogy kitűnjön, hogy a madarak használják is az elkészített etetőt.

  • 25 pont közönség szavazat. A beküldött fényképeket feltöltöttük az egyesület fotoblogjára (www.fotoblog.zoldszekely.ro). A program végéig (március 4) itt lehet szavazni, kedvelni a képeket és a leadott szavazatok szerint fog megoszlani a 25 pont. Pontosabban a maximális szavazatszám osztódik 10-el. Mivel csapatonként több fénykép is felkerül minden csapat esetében egy, a legtöbb szavazatot kapott kép lesz figyelembe véve. Szavazni lehet: Facebook segítségével, a fénykép alatti kék ikonra kattintva (az itt szereplő számok lesznek megszámolva a verseny végével), illetve a zöld tetszik gombra kattintva. Ez a két szám kerül összeadásra a pontszám meghatározásánál.

 

Egyéb:

 • Kaptunk képeket nyomtatott formában is, de mivel azokat rossz minőségben tudnánk digitalizálni, megkérjük azokat akik így küldték, hogy küldjék el emailon is.

 • Az egyesület folyamatosan fog képeket közzétenni a csíkszeredai központi parkban kihelyezett madáretetővel kapcsolatosan, ötleteket, információkat osztva meg, ugyanakkor bemutatjuk az itt előforduló madárfajokat is.

 • A feltett fényképek megtekinthetőek a fotoblogon: a felső menüben ki kell választani a Pályázatok-at, azon belül az Hangyasuli: Itt a tél kategóriát.

 • Itt megtekinthető egy összeállítás a téli madáretetésről: http://zoldszekely.ro/hu/htd/1/ érdemes elolvasni, hasznos információkat kaphattok arra, hogy hogyan kell kinézzen egy etető, milyen fajok milyen táplálékot kedvelnek.

 • Mivel folyamatosan lehet még jelentkezni a versenyre (mínusz pont levonásával) még nem osztjuk meg az első forduló eredményeit, de mivel a tanulás, a megismerés a lényeg a verseny végéig az is megosztásra kerül.

 • Ha bármilyen kérdés van a 0742-125368-as telefonon, vagy az info@zoldszekely.ro email címen lehet feltenni.

Keres