Sóbogarak
Cím: Sóbogarak
Szerző: Hangyasuli: Itt a tél
Helyszín: Szováta
Készítés időpontja: 2016.01.05
Feltöltés időpontja: 2016.01.05 08:47:16
( 33 )
( 307 )
1424

Csapat neve: Sóbogarak

Versenyzők: Király Anna-Borbála, Benkő Orsolya

Település: Szováta

Iskola: S. Illyés Lajos Általános Iskola

 

Napló:

A madáretetőnket fából és fakéregből készítettük. Mivel Szovátának ezen a vidékén sok cinke van, cinkegolyóval próbálunk a madaraknak kedveskedni. Az almát is felkötöttük az etetőnkre, remélve, hogy más madárfajokat is odacsalogat.
Türelmetlenül várjuk a látogatókat! 
2016.01.08 
Délelőtt többször megfigyeltük az etetőnket. Meleg vizet helyeztünk egy tálkában az etetőbe. Láttunk verebeket és cinkéket a kertben repülni, de az etetőre kitett ennivaló még érintetlen volt. Sötétedés előtt észrevettük, hogy az etető alatt kicsi magocskák hevertek a földön, így már biztosak vagyunk abban, hogy  látogatónk volt.  Nagyon várjuk, hogy meglessük a kicsi látogatónkat!

2016.01.16

Ma végre találkoztunk a kis barátunkkal. A cinegével, aki a barátaival már sokszor meglátogatta az etetőnket. Kedvence a cinkegolyó, azt sok ideig kóstolgatta, majd az almát is megdézsmálta. Körberepülte a házikót, minden oldalát megnézte.

 

 

2016.01.21
Ma szépen hullott a hó. Ebben az időben a régi madaraink, a cinkék újra jöttek. Rendszeresen falatoznak nálunk, úgy látjuk, hogy szeretnek itt lenni. A vizet is szívesen isszák, ezért sokszor cseréljük a tálat. Kíváncsiak vagyunk, még milyen barátaikat csalogatják ide?

 

 

2016.01.23.
Ma sok madárkát láttunk vendégül. Olyan sokan jöttek, hogy kiürült az éléstár. Nem csalódtunk a régi cinke-barátunkban, mert idehívogatta az egész családját :) Nemcsak cinkéket fogadtunk, hanem sok-sok verebet is. Az ő számukra is tettünk eleséget.

2016.02.16

Ma az időjárás tavasziasra fordult, de mégis sok madárka látogatta meg az etetőt. Régi barátunk a cinke újra eljött és még másik cinkebarátját is elhozta. Nem sokkal később hangosan vitatkozó verebek is jöttek, főleg a magvakat keresték, a kitett gyümölcsöket nem kóstolgatták.

 

2016.02.17

A zord idő ellenére ma is megérkezett a cinkecsapat. Többen is benéztek hozzánk, de csak keresgéltek, nem falatoztak. Egy galamb is arra repült, de ő is csak nézelődött.

Oldalak: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35 
Hangyasuli: Itt a tél

 

 

Sziasztok.

Először is köszönjük, hogy jelentkeztek a versenyre. Az első forduló eredményei, illetve egy kis összefoglaló itt elolvasható: http://zoldszekely.ro/hu/ud/423/lezarult-a-hangyasuli-itt-a-tel-elnevezesu-vetelkedo-elso-forduloja

 

A második fordulóval kapcsolatosan szeretnénk megosztani néhány fontos információt, hogy továbbra is átlátható legyen a pontozás:

 • összesen 60 pontot lehet kapni, a következő felosztásban:

  • 15 pont a madáretető elkészítése (erről fénykép küldése)

  • 1-20 pont a megfigyelési napló vezetése. Ezt folyamatosan lehet beküldeni az info@zoldszekely.ro email címre és a fényképek alatt megjelentetjük ezeket. A megfigyelések tartalmazhatják, hogy mivel etettetek, milyen tapasztalatotok volt az etetések során, milyen madarak látogatták meg az etetőt stb. Fontos, hogy kitűnjön, hogy a madarak használják is az elkészített etetőt.

  • 25 pont közönség szavazat. A beküldött fényképeket feltöltöttük az egyesület fotoblogjára (www.fotoblog.zoldszekely.ro). A program végéig (március 4) itt lehet szavazni, kedvelni a képeket és a leadott szavazatok szerint fog megoszlani a 25 pont. Pontosabban a maximális szavazatszám osztódik 10-el. Mivel csapatonként több fénykép is felkerül minden csapat esetében egy, a legtöbb szavazatot kapott kép lesz figyelembe véve. Szavazni lehet: Facebook segítségével, a fénykép alatti kék ikonra kattintva (az itt szereplő számok lesznek megszámolva a verseny végével), illetve a zöld tetszik gombra kattintva. Ez a két szám kerül összeadásra a pontszám meghatározásánál.

 

Egyéb:

 • Kaptunk képeket nyomtatott formában is, de mivel azokat rossz minőségben tudnánk digitalizálni, megkérjük azokat akik így küldték, hogy küldjék el emailon is.

 • Az egyesület folyamatosan fog képeket közzétenni a csíkszeredai központi parkban kihelyezett madáretetővel kapcsolatosan, ötleteket, információkat osztva meg, ugyanakkor bemutatjuk az itt előforduló madárfajokat is.

 • A feltett fényképek megtekinthetőek a fotoblogon: a felső menüben ki kell választani a Pályázatok-at, azon belül az Hangyasuli: Itt a tél kategóriát.

 • Itt megtekinthető egy összeállítás a téli madáretetésről: http://zoldszekely.ro/hu/htd/1/ érdemes elolvasni, hasznos információkat kaphattok arra, hogy hogyan kell kinézzen egy etető, milyen fajok milyen táplálékot kedvelnek.

 • Mivel folyamatosan lehet még jelentkezni a versenyre (mínusz pont levonásával) még nem osztjuk meg az első forduló eredményeit, de mivel a tanulás, a megismerés a lényeg a verseny végéig az is megosztásra kerül.

 • Ha bármilyen kérdés van a 0742-125368-as telefonon, vagy az info@zoldszekely.ro email címen lehet feltenni.

Keres